Harga: RM 20.00

Cara Urusniaga: Persetujuan Bersama

Contact

Nama: helmirrm
Telefon: 0102141416
Poskod: 71700
Bandar: mantin
Negeri: Negeri Sembilan
helmikamarudin83@gmail.com

Call
SMS
WhatsApp
Email

Description

Ia sudah sukar bagi orang biasa untuk mengambil semua vitamin dan mineral yang diperlukan. Oleh itu, bagi vegetarian memenuhi keperluan nutrien mereka adalah benar-benar sukar. 10 perkara berikut akan memberikan anda tips bagaimana untuk makan secara sihat sebagai vegetarian.

Mencari sumber alternatif protein

Vegetarian boleh menggantikan sumber mereka protein dengan menikmati makanan seperti produk soya, tauhu, kacang, tempe, dan kacang. Sebaliknya, vegetarian Lacto-ovo boleh mendapatkan sumber alternatif protein dengan makan makanan tenusu dan telur.

Mencari sumber alternatif kalsium

Kalsium adalah asas dan penting untuk pertumbuhan dan perkembangan tulang anda. Walaupun beberapa vegetarian boleh mendapat sebahagian kalsium dengan mengambil susu soya (minuman), makanan yang diperkaya dengan kalsium, tauhu, sayur-sayuran berdaun hijau gelap (seperti bok-choy, turnip, Collard, sawi) dan jus oren, yang lain hanya boleh makan produk tenusu yang merupakan sumber kalsium yang sangat baik.

Melakukan beberapa perubahan

Dengan permintaan yang semakin meningkat daripada peningkatan jumlah vegetarian, hidangan lazat tidak lagi khusus hanya untuk mereka yang boleh makan daging. Oleh itu, jangan teragak-agak untuk mencuba hidangan baru, kerana ia juga boleh disediakan untuk vegetarian.

Nikmati berkelah

Pada barbeku, anda mungkin merasa bersendirian yang mana kadang-kadang anda seorang sahaja yang tidak boleh makan daging, ikan atau telur. Walau bagaimanapun, sayur-sayuran panggang dan salad juga sangat sihat dan lazat untuk anda nikmati.

Mencuba pelbagai versi sayur-sayuran

Yang menghairankan, beberapa produk vegetarian kelihatan atau rasa jauh lebih baik daripada makanan yang dibuat daripada daging, ikan atau telur. Oleh itu, jangan teragak-agak untuk mencubanya. Selain itu, masukkan kacang dalam makanan anda.

Memilih apa-apa perubahan di restoran

Kebanyakan restoran termasuk pilihan sama ada anda mahu makan sebagai vegetarian atau tidak, oleh itu, tanya pelayan untuk maklumat lanjut. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk makan di restoran vegetarian di mana makanan anda akan menjadi beraroma dan bebas haiwan.

Dapatkan snek kacang

Pilih kacang seperti kacang tanah, badam atau walnut untuk snek anda. Ia kaya dengan omega3 yang sihat dan asid lemak yang baik. Walau bagaimanapun, memilih yang tidak tersedia sebagai makanan segera sering membawa banyak natrium, gula atau minyak.

Cari corak vegetarian yang betul

Jika anda masih tertanya-tanya apa yang anda makan, berunding dengan doktor atau pakar pemakanan adalah yang terbaik. Sebaliknya, anda boleh memuat turun aplikasi percuma dalam talian untuk mendapatkan pola pemakanan.

Mencari sumber alternatif Vitamin B12

Jika vegetarian tidak boleh mengambil produk haiwan, pilihan yang terbaik untuk vitamin B12 adalah mengambil makanan tambahan atau untuk makan bijirin diperkaya serta produk soya.Perlu diingat tips di atas untuk memastikan bahawa makanan yang anda makan mengandungi jumlah nutrien yang mencukupi, vitamin dan mineral yang boleh membantu anda dengan aktiviti harian serta pertumbuhan keseluruhan dan pembangunan.Tapi, kalau kalian seperti saya. Flexiterian, tak payah pening2. Anda boleh kut semua tips ini dari isnin sampai Jumaat. Sabtu dan Ahad korsng boleh makan mcm biasa Cuma kawal jumlah pengambilan. Jgn berlebihan, kalua tidak korang tak nampak hasil dari diet cara vegetarian ini. Faham kan? Kalau tak faham boleh tanya di ruangan komen.Kalau taknak buang selera yang sebelum ni,

produk AHIMSA VEGE HEALTH FOOD ada tuan2.

rasa mcm sotong ada, ikan ada, ayam ada, daging pun ada,

tapi semuanya dari Plant based tau,

tak ada bahan berundurkan binatang pun tau.

tulur, madu, susu binatang semua tak ada.mai lah cuba...(AHIMSA VEGE HEALTH FOOD INDUSTRIES)

Email : helmi@ahimsa.com.my

No Tel : 016-216 3949

WhatsApp : http://www.wasap.my/+60162163949/helmiahimsa.Certification: HALAL, ISO2200, HACCP, GMP, BUATAN MALAYSIAHelmi Social Media All link : https://linktr.ee/helmirrmGroup Telegram : https://t.me/+lCvCMrPTFtphYzc1

Our online shop

Website: https://ahimsa.com.my/

Shopee frozen: https://shopee.com.my/ahimsafrozenfood

Shopee non frozen: https://shopee.com.my/ahimsavegehealth

Lazada: https://www.lazada.com.my/shop/ahimsa-vege-health-foodMedsos

Tiktok: https://www.tiktok.com/@ahimsahq

Facebook: https://www.facebook.com/AhimsaVegeHealth

Intagram: https://www.instagram.com/ahimsavegehealth/


Youtube: https://www.youtube.com/@ahimsavegehealth585


Information

Jenis Iklan: Tawaran Jualan
Status Iklan: Persendirian
Copyright © 2019 iklanlah.com.